Ali se kdaj spomnite na Zemljo, katera nas nosi, nam daje vse, kar potrebujemo za življenje, in nam omogoča raznoliko bivanje v svojem okolju?

Zêmlja je eden izmed planetov Osončja ter prostor, na katerem sta se razvila življenje in človeštvo. Po oddaljenosti od Sonca je tretji, po velikosti pa peti planet Sončevega sistema. Predstavlja največji trdni planet in edini prostor v Vesolju, za katerega je znan obstoj življenja. Zemlja se je oblikovala pred približno 4,57 milijarde let, njen edini naravni satelit Luna pa pred okoli 4,53 milijarde let. Od svojega nastanka je Zemlja prešla množico geoloških in bioloških razvojnih faz, zaradi česar so se sledi njene prvotne podobe večinoma izbrisale.

Na dan Zemlje,  22. aprila, so učenci prve triade ustvarjali izdelke iz odpadne embalaže, četrtošolci so zaključili učno enoto o vodi in izdelali plakate, petošolci so se ta dan urili v spretnostni vožnji s kolesi, šestošolci so si ogledali Regionalni center za ravnanje z odpadki in razstavo Herman Lisjak vodi po vodi, sedmošolci so raziskovali življenje v potoku Vzhodna Ložnica in si na bližnji kmetiji ogledali domače živali in različne hišne ljubljenčke, osmošolci so si v Ljubljani ogledali razstavo Naše telo, v parku Tivoli pa še razstavo fotografij Narodni parki, učenci devetih razredov pa so najprej prisluhnili predavanju o biodiverziteti v Sloveniji nato pa so v raznih delavnicah raziskovali in ustvarjali na temo dan Zemlje.

 

 

 

 

 

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)